Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába. További információk
uj-emblema
Levelezési cím: 1725 Pesterzsébet 1, Pf.: 254
Ásványbörzék
TáborokKiadványainkGeodaGalériaHírekE-mail
Nyitólap
Miért érdemes tagnak lenni?
Szervezeti felépítés
Belépési nyilatkozat...
TIT Ásványbarátok
"Kalauz"
Alapszabály
"Lelőhely"
Új hazai ásványfajok
Magyarországi ásványfajok
Adó 1 százalék
Linkek
Börzenaptár regisztráció
English version
Az oldalt készítette:
Kriska Ádám
Tárhely szolgáltatónk
tarhelylogo
Partnereink:

dentotal.hu

Hírek

2009. november 21-től megvásárolható a Minerofil Kiskönyvtár sorozat V. kötete!

Fehér Béla: Ásványkalauz című műve az első olyan magyar nyelvű kötet, mely a létező összes, ma is érvényes ásványfajt bemutatja. Azonban nem határozókönyv, vagyis határozó-táblázatokat nem tartalmaz, de a közölt tulajdonságok alapján az ásványhatározást is segítheti. További részletekért kattintson ide.


Weblapunk hírei Társaságunk hírei Egyéb híreink

Társaságunk 25 éves

Képek a Magyar Minerofil Társaság 25 éves fennállása alkalmából rendezett bankettről.


Forrás: Fehér Béla

2015.03.07.


25 éves a Magyar Minerofil Társaság - Ünnepi bankett

2015. március 7. 19-től 22 óráig (a XXXIII. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál szombatján)
Miskolci Egyetem, E/2 Klub
Társaságunk 25 éves fennállása alkalmából ünnepi bankettet rendezünk a fenti időpontban és helyszínen. Várjuk minden kedves egykori és jelenlegi tagtársunkat, ásványbarátokat, családtagokat. Jelentkezni február 20-ig Berentés Ágnesnél lehet az alábbi e-mail címen vagy telefonszámon:
E-mail: mamit.bankett@gmail.com
Tel.: (70) 205-6372
A rendezvény részvételi díja fejenként 3000 Ft, amely összeget február 20-ig kérünk befizetni a következő számlaszámra (jelentkezése csak így érvényes):
Név: Kriska Ádám
Számlaszám: 10800014-40000006-12067147
A befizetések azonosításához a banki átutalás „Megjegyzés” rovatába kérjük tüntesse fel a befizető(k) nevét.
A részvételi díj magában foglal egy svédasztalos, hidegtálas vacsorát és 50 fő feletti létszám esetén egy pohár pezsgőt és üdítőitalt is. Alkoholos ital és kávé fogyasztására külön fizetés ellenében lesz lehetőség.
A már befizetett részvételi díjat lemondás esetén február 20-ig tudjuk visszafizetni!
Kérjük jelezze, ha a MAMIT elmúlt 25 évéhez kapcsolódó témában előadást/élménybeszámolót/visszaemlékezést szeretne tartani. Azt is tudassa velünk, ha befizetéséről számlát szeretne kapni.
Jöjjön el, szeretettel várjuk!

Forrás: A MAMIT Vezetősége

2015.02.01


Hogyan tovább MAMIT?

Fenti címmel összejövetelt szerveztek a Miskolci Ásványfesztiválon, 2014. 03.08.-án a Miskolci Egyetem Ásványtani Tanszékén, a beszélgetésen fiatal és idős gyűjtők egyaránt vettek részt. A modern kommunikációs eszközök, új hírcsatornák, ill. közösség-fejlesztő módszerek erősen befolyásolják, megváltoztatják a civil szerveződések munkáját, épp emiatt a MAMIT jelenlegi vezetősége fontosnak tartja a generációváltást a társaság vezetésében, a Geoda szerkesztésében. Több fiatal gyűjtő jelezte, hogy aktívan részt kíván venni a tagtoborozásban, a MAMIT-táborok szervezésében, a Geoda és a MAMIT honlapjának szerkesztésében. A földtani ismeretterjesztéssel foglalkozó civil kezdeményezésekkel, társszervezeteinkkel való kapcsolattartás megerősítése, a Facebook, YouTube közösségi oldalak jobb kihasználása remélhetően hozzájárul a MAMIT széleskörű ismertetéséhez, elsősorban a fiatal generációnál.

Forrás: A MAMIT Vezetősége

2014.03.22.


Társaságunk együttműködési megállapodást kötött a Magyarhoni Földtani Társulattal

2013. március 9-én, a 31. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál ideje alatt, a Miskolci Egyetem Sopron-termében együttműködési megállapodást írt alá Dr. Baksa Csaba, a Magyarhoni Földtani Társulat, valamint Dr. Szakáll Sándor, a Magyar Minerofil Társaság elnöke.


A megállapodás szövegét itt olvashatja.

Forrás: Fehér Béla

2013.03.09.


Geoda 2012/3-as tematikus szám témája Nagybörzsöny

Rudabánya mellett a mai Magyarország ásványfajokban leggazdagabb lelőhelye Nagybörzsöny. Több, mint 100 különböző ásványfaj ismert erről a területről, köztük kettő olyan, melyet a tudomány számára itt fedeztek fel (pilsenit és jonassonit). A középkorban virágkorát élő híres bányaváros bányászattörténetét és ásványait mutatja be 64 oldalon a Geoda 2012. évi 3. száma!

A tartalom (borító):
  • A nagybörzsönyi ércbányászat rövid története (minta)
  • Nagybörzsönyi bányák és bányanevek (minta)
  • A nagybörzsönyi Rózsa-hegy ércesedésének ásványai (minta)
  • A "pilsenitrejtély" a történeti adatok és a nagybörzsönyi Rózsa-bánya ércesedésében újabban kimutatott ásványok tükrében (minta)

Forrás: Fehér Béla

2012.11.08.


Elkészült az Etikai kódexünk

Majdnem kétéves előkészítést követően a MAMIT Vezetősége ? 2012. augusztus 24-én megtartott ülésén ? elfogadta a Magyar Minerofil Társaság etikai kódexének végleges változatát.

Az Etikai kódex szövegét itt olvashatja.

2011.11.21.


Előkészületben a MAMIT ektikai kódexe

2011. április 29.-én a Miskolci Egyetem Ásványtasni Tanszékén tartott emlékülésen megalakult a MAMIT etikai kódexét előkészítő bizottság.
A bizottság tagjai: Detrich Balázs
Horváth István
Körmendy Regina
2011. októberéig a bizottság előkészíti javaslatát az etikai kódex kidolgozására, a tervezetet majd a tagsággal vitatjuk meg.

2011.05.03.


20 éves a Magyar Minerofil Társaság

A Magyar Minerofil Társaság 1990. november 30-án alakult meg a gyöngyösi Mátra Múze-umban, így idén ünnepeljük fennállásunk 20. évfordulóját. A valódi ünneplésre viszont csak a jövő évben tudunk sort keríteni, egy előadóülés keretében. A MAMIT vezetősége úgy döntött, hogy 2011-ben, a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál előtti pénteken, vagyis április 29-én egy egész napos előadóülést rendez, egy szerény állófogadással egybekötve. A rendezvény helyszíne a Miskolci Egyetem lesz.
Mivel az állófogadás költségeit a MAMIT nem tudja vállalni, így a jelentkezőktől részvételi díjat vagyunk kénytelenek beszedni, ami fejenként 1.500 Ft. A jelentkezést akkor tekintjük érvényesnek, ha a fenti összeg 2011. március 15-ig átutalásra kerül, technikai okokból a következő bankszámlára:
Név: Kriska Ádám (Raiffeisen Bank Zrt.)
Számlaszám: 12010154-00406116-00700007
Közlemény rovatba kérjük szerepeljen, hogy kinek/kiknek a részvételi díját utalják éppen.

Jelentkezés...

2010.10.04.


Beszámoló a 2009. évi Küldöttgyulésrôl

részletek...

2009.11.30.


Új kedvezmények tagjainknak

A 2008-tól érvényes újfajta tagsági igazolvánnyal vásárlási kedvezményekhez juthatnak tagjaink az alábbi listán szereplô üzletekben, illetve személyeknél, melyek jegyzékét a Geodában és itt a honlapon rendszeresen közölni fogjuk.
Mivel a MAMIT tagsági igazolvány másra át nem ruházható, ezért a személyazonosság igazolására a kedvezményt nyújtók fényképes igazolványt (pl. személyi igazolvány) kérhetnek.

Kedvezményt nyújtó boltok és személyek listája

2008.03.20.


Felhívás az 1 százalékra!

Ezúton szeretnénk megköszönni az idei évben tett felajánlásokat

Kérjük, támogassa működésünket ezen összeggel!

A 2005-ben leadandó adóbevallás mellé zárt borítékban helyezze el Rendelkező nyilatkozatát.
Kérjük, ne felejtse el megadni adószámunkat, mert felajánlása csak így érvényes:

Adószámunk: 19077888-1-05.

Köszönünk minden támogatást!
A MaMiT Vezetősége

Nyomtatható nyilatkozat

2008.03.17.


Letölthető színes MAMIT-poszter!

Letölthető a Magyar Minerofil Társaságot bemutató, A3 (420 x 297 mm) méretű színes poszter, mely társaságunkat hivatott reklámozni. Arra kérjük tisztelt Tagjainkat, hogy töltsék le az anyagot és kinyomtatás után függesszék ki olyan helyeken (munkahely, iskola), ahol sok ember megfordul. Mivel a mérete meglehetősen nagy (8,4 MB), ezért azt javasoljuk, hogy ne itt a böngészőben nyissa meg, hanem kattintson rá a linkre jobb egérgombbal és válassza a "Cél mentése más néven" (Internet Explorer) vagy a "Hivatkozás mentése más néven" (Mozilla Firefox) parancsot és mentse le az anyagot a me-revlemezre. Onnan bármilyen pdf-olvasóval (pl. Adobe Reader) megnyitható és nyomtatható. Bár a poszter eredetileg A3 méretben lett szerkesztve, A4 méretben is olvasható, így kicsinyített formátumban is ki lehet nyomtatni, akár fekete-fehér minőségben is. Festéktakarékossági okból a poszter háttérszíne fehér.

Letölthető poszter itt

2007.11.09.


2005. decembertől teljesen színesben jelenik meg a Geoda

Bemutató a színes Geodából

2005.12.01.


Megjelent a Minerofil Kiskönyvtár sorozat IV. kötete!

Örömmel értesítjük, hogy a Magyar Minerofil Társaság és a Kőország kft. közös kiadásában megjelent a "Minerofil Kiskönyvtár" sorozat várva-várt IV. kötete, melynek címe:

120 ásványlelőhely a Kárpátokból

A kötet megrendelhető a Társaság levelezési címén belföldi postautalványon.
Tartalomjegyzéke...
Megrendelés részletei...

2004.03.15.Vissza a kezdőlaphoz